Да се забрани Huawei в САЩ: Блакбърн

Марша Блакбърн, сенатор-републиканец от Тенеси

 

Сенатор Марша Блекбърн, републиканец от Тенеси каза, че оборудването на Huawei Technologies Co. трябва да се забрани в американските системи. Блекбърн говори в интервю за Кевин Сирили.

Първата фаза на търговската сделка, подписана от САЩ и Китай предвижда Китай да повдига обвинения на всеки, който се опита да открадне търговска тайна и да положи повече усилия за спиране на продажбата онлайн на пиратски стоки и фалшиви лекарства.

До 30 дни Пекин трябва да представи план за действие с мерките, които смята да предприеме за защита на интелектуалната собственост.

Отделно сделката включва ангажиментът Китай да спре да оказва натиск над американските компании, инвестиращи в страната да споделят технологии с местните си партньори. Китай трябва да спре и да подкрепя своите компании да купуват стратегически технологии, чрез придобиване на чуждестранни компании.

Една от целите на САЩ е да спре компании като Huawei в усилията им да контролират стратегически сектори като петото поколение мобилни мрежи и, в рамките на програмата на Си Дзинпин „Произведено в Китай 2025” да доминират индустрии на 21 век като изкуствен интелект и роботика.

Последни новини
Още от Начало