Събитийното пазаруване срещу онлайн

Юън Вентърс, гл. изп. директор на Fortnum & Mason

Любимият магазин за чай и бисквити на кралицата обяви 15% ръст на продажбите преди празниците в края на годината /за петте седмици до 29 декември/. Продажбите на кошниците със сладкиши се увеличиха с 24%, на бисквити с 15%, а на пай с 13%.

Въпреки, че от Фортнъм пазаруват и туристи, повечето клиенти на лондонския магазин за местни. „Това показва как в периоди на несигурност потребителите реагират на марки, на които вярват, които са автентични, гарантират им добро качество на продукта и фантастична иновативност”, каза  Юън Вентърс, гл. изп. директор на Fortnum & Mason.

„Ето например в центъра на лондонското Сити имаме магазин с ресторант в Кралската Фондова борса, където току що бях сутринта и там имаше десетки хора, които седяха и опитваха продуктите с наша марка, бяха ангажирани с част от бизнеса, ангажирани да разговарят с приятелите си, по начин който просто е различен от обикновеното пазаруване”, каза Вентърс.

Бизнесът, съществуващ още от Викторианската епоха доставя храна за престижни събития в двора, а кралица Виктория дори изпращала доставки от него за болниците по време на Кримската война.

Последни новини
Още от Начало