Индия привлича все повече добри оферти от социалните мрежи

Facebook ще набира популярност с нова функция за сваляне на видеа

Снимка: Kainaz Amaria/Bloomberg Снимка: Kainaz Amaria/Bloomberg

Facebook, която има 142 млн. потребители в Индия, избра да стартира своя нова функция на индийския пазар. Новата функция помага на потребителите да запазват дадено видео за гледане по-късно, както в YouTube, пише Bloomberg, цитиран от Investor.bg.

Само оригиналните видеа, публикувани от отделни потребители във Facebook и от страници в социалната мрежа могат да бъдат сваляни. Програмата в момента се тества сред малък процент индийци, обяви фирмата, без да разкрие повече подробности кога ще я направи достъпна за всички в страната.

Ходът следва отзивите, получени от потребителите в страната, които твърдят, че им е трудно да гледат видео заради ограниченото покритие и слабата интернет връзка.

“В момента тестваме възможността хората да свалят видеа от Facebook, докато са онлайн и ползват добра интернет връзка, за да гледат клиповете по всяко време, онлайн или офлайн, без да използват допълнителни мобилни данни”, посочва компанията.

“Видеото е форматът на бъдещето в една страна, в която хората гледат клипове навсякъде - на работното място, по улиците и в домовете си. Той предлага следващата голяма възможност за генериране на приходи от платформи като Google и Facebook”, коментира Никил Пахва, редактор в Medianama.com.

Както Google, така и Facebook, пуснаха редица нови функции и програми в Индия, за да привлекат нови потребители, докато растежът им се забавя в развитите страни.

Google предлага безплатен безжичен интернет на най-големите гари в страната, както и офлайн карти. Facebook пък пусна по-лека версия на своето приложение миналата година, макар че нейната програма Free Basics, която предлага ограничен достъп до интернет, беше забранена заради принципите, свързани с интернет неутралността.

Последни новини
Още от Начало