Index Sport - архив

Всяка делнична вечер от 20:00 до 20:30 часа

Водещи: Александър Костадинов и Цветин Филипов

Какви заплати получават Меси и Роналдо?

Александър Костадинов и Цветин Филипов, Index Sport, 05.04.2019 г.

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Едва ли ще ви изненадаме особено, ако ви кажем, че Лионел Меси и Кристияно Роналдо са най-високоплатени футболисти в света, но сега поне ще научите какви точно са възнагражденията на двамата най-велики в съвременния футбол. Това е възможно, благодарение на водещите Александър Костадинов и Цветин Филипов от Index Sport.

Меси и Роналдо са единствените двама прибрали деветцифрени суми за сезон 2017/18 и то само от заплати и премии от футболните им клубове. Аржентинецът води на вечния си съперник в тази класация с брудно възнаграждение в размер на 130 млн. евро, докато португалецът е прибрал „скромните“ 113 млн. евро. Зад тях остават Неймар (91,5 млн. евро), Антоан Гризман (44 млн. евро) и Гарет Бейл (40,2 млн. евро), колкото и изненадващо да е това за уелсеца от Реал Мадрид.

Тъкмо „кралския клуб“ намира място в другия акцент от предаването, след като бяха публично оповестени плановете на отбора да инвестира 525 млн. евро в реконструкцията на стадион „Сантиаго Бернабеу“. Годината за Реал може и да не е най-плодотворната, но това почти по никакъв начин не се отразява на плановете на ръководството за бъдещето, след като е готово да вложи над половин милиард евро само за стадиона.

Манчестър Юнайтед и системата за Видео-асистент рефери (ВАР) в Англия са останалите важни теми в Index Sport, но, за да научите подробности, изгледайте видеото от епизода.

Последни новини
Още от Index Sport