Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка

Причината е разразилият се скандал във връзка със закупени имоти от представители на ГЕРБ, върху които в момента тече проверка

Снимка: http://mpes.government.bg Снимка: http://mpes.government.bg

По искане на премиера Бойко Борисов заместник-министърът на спорта Ваня Колева също подаде оставка, съобщиха от Пресцентъра на министерството на младежда и спорта.

Припомняме, че според публикация на Investor.bg Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще провери случая със закупени имоти от представителите на ГЕРБ Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. Въпреки че Комисията се самосезира, проверка по случая бе разпоредена и от Върховна касационна прокуратура.

Според публикациите в медиите зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е купил от фирма "Артекс" луксозен апартамент в столичния кв. "Изток", а скоро след това жилища в същия квартал от същата компания са купили правосъдният министър на Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. В публикациите се твърди, че сделките са били на цени, по-ниски спрямо подобни имоти в същия квартал.

Очаквайте още подробности по темата.

Последни новини
Още от Нотификации