Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Приложението Disney+ е генерирало приходи за близо 100 млн. долара от старта си

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 15.01.2020

Платформата на Disney - Disney+, е осъществила мечтан старт. От началото си преди 2 месеца приложението е било изтеглено над 41 млн. пъти от App Store и Google Play и е генерирало приходи за близо 100 млн. долара, показва проучване на Sensor Tower, коментира Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"През последното тримесечие на 2019 г. Disney+ е било приложението, което се е изтеглило най-често по отношение на стрийминг приложения, повече от 300 млн. пъти от средата на ноември до края на декември".

Pinterest

По повод акциите на Pinterest Бойчо Попов разкри, че те са се изстреляли с цели 13% нагоре във вторник, след като нов доклад е показал, че тя надминава мрежата Snapchat на Snap и се превръща в третата по големина социална мрежа в САЩ.

"Pinterest е имала приблизително 82.4 милиона потребители в САЩ през 2019 г. - 7.4% ръст спрямо нивото от предходната година, докато Snapchat имаше 80.2 милиона потребители, изчислява компанията за пазарни анализи eMarketer".

"Предполага се, че потребителите на Pinterest в САЩ ще нараснат с 4.4% до 86 милиона през 2020 г., заявиха още от eMarketer. Facebook и Instagram, и двете мрежи са собственост на Faceboo, заемат първите две позиции", каза още Попов.

Още новини от света на технологиите прочетете в Investor.bg.

Последни новини
Още от Бизнес старт