Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Членството на България в еврозоната ще повиши инвеститорския интерес към БФБ

Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт", Николай Василев, управляващ партньор на "Експат Капитал", Бизнес старт, 11.09.2019

Техническите ни анализи показват, че българският пазар на акции е достигнал до дъно и може да има оттласкване и нов импулс за покачване на цените. Фундаменталните показатели, които следим, показват, че пазарът е един от най-евтините в региона. Това каза Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър, "Карол Капитал Мениджмънт", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Ще има забавяне при компаниите, които са тясно свързани с пазарите в Западна Европа, заяви Каунджиев.

"Когато се разбере, че България ще влезе в еврозоната, автоматично ще има повишение на кредитния рейтинг, голям интерес към инвестиции, търговия и туризъм", коментира Николай Василев, управляващ партньор на "Експат Капитал".

Ефектът от влизането в еврозоната ще бъде силно положителен. Ще отпаднат редица пречки за институционални инвеститори по отношение на локацията на техните портфейли, обясни Каунджиев.

"Влизането в еврозоната ще покаже, че българският пазар е част от интегрирания европейски пазар. Това ще се отрази най-добре на банките в България, ще се създаде добър импулс по отношение на търговията на БФБ", допълни Каунджиев.

"През последните години няма листване на държавни компании на борсата, няма специални политики и стимули за листване на частни компании. Един от най-големите проблеми е, че България е изолирана от европейските процеси и няма директни финансови връзки със Западна Европа", отбеляза Василев.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт