Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

„ТИЗ“ ще предлага обучения в областта на пневматиката и автоматизацията

Вяра Панчева, мениджър „Проекти" в „Тракия икономическа зона", „Бизнес старт“, 10.09.2019 г.

Вяра Панчева, мениджър „Проекти" в „Тракия икономическа зона", „Бизнес старт“, 10.09.2019 г. Вяра Панчева, мениджър „Проекти" в „Тракия икономическа зона", „Бизнес старт“, 10.09.2019 г.

„Тракия индустриална зона“ (ТИЗ) стартира обучения в редица професионални направления в сферите на пневматиката, вакуумните технологии, хидравликата и автоматизацията в новия си „Център за професионално обучение“, като част от интегрирания план за развитие на зоната. Целта е да се повиши квалификацията на работници и служители и да се привлекат обратно българите, работещи в чужбина. Това сподели в дистанционен разговор мениджърът „Проекти“ в „ТИЗ“ Вяра Панчева за предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Центърът е отворен, както за компаниите от „ТИЗ“, така и по-широко. Надяваме се да бъде интересен и за тези от региона, а дори и за цяла България. Компаниите са поканени, за да предоставят обучители и оборудване и да се включат в специфицирането на програмите, за да могат те напълно да отговарят на нуждите на работодателите“.

До момента са инвестирани повече от милион и половина лева основно за закупуването на оборудване, нови компютри и софтуер, коментира Вяра Панчева. Средствата са събрани с помощта на държавната и местната власт, както и представители от бизнеса в „ТИЗ“.

Още по темата

„Имаме няколко интересни оборудвани помещения. Те са в областта на пневматиката, вакуумните технологии, хидравликата и автоматизацията. Това представлява голям интерес за компаниите и го видяхме още при първите срещи с тях, на които им показахме оборудването, с което разполагаме. Това ще предостави възможност да се обучават не само ниски специалисти, а и такива от средно и високо ниво“.

Какви възможности за служителите и работодателите ще предлага още центърът може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт