Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Има ли дъмпинг в цените на картите за фитнес от посредници?

Петър Ангелов, председател на управителния съвет на Българската асоциация за здраве и фитнес, „Бизнес старт“, 25.06.2019 г.

Фитнесите в България са поставени под сериозен риск от фалит, благодарение на партньорствата им с посредници, осигуряващи достъп до множество обекти на по-ниска цена от пазарната, смята председателят на управителния съвет на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов. Той коментира темата в студиото на „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Цените на посредниците са дъмпингови. Би трябвало тяхната цена да е по-висока от среднопазарната, а тя е нереално ниска. Краткосрочно за тях има полза от тази цена, а в дългосрочен план това води до загуби за операторите“.

Неразвитият пазар за спорт у нас е предпоставка за налагането на подобни посреднически компании, които решават краткосрочно проблема с посетителите на даден обект, но в дългосрочен план се превръщат в огромен конкурент именно на своите партньори, коментира още Ангелов.

Още по темата

„Фрагментирането на бизнеса с фитнеси у нас е проблемът, защото имаме множество малки компании, които не могат да си позволят маркетинг. Посредникът им предлага именно тази възможност, но ги превръща в зависими до такава степен, че са поставени под риск от фалит, ако в даден момент решат да се откажат от услугите му или станат жертви на слабия летен сезон“.

Целия коментар на Петър Ангелов може да видите във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес старт