Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България изпраща лош сигнал с отлагането на присъединяването към ERM II

Никола Янков, управляващ партньор в "Експат Капитал", Бизнес старт, 28.06.2018

Няма нови правила и процедури за присъединяване към ERM II и банковия съюз. Просто България трябваше да вземе решение за подаване на документи, което беше обявено месеци предварително. Това коментира Никола Янков, управляващ партньор в "Експат Капитал" и бивш заместник-министър на икономиката, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Всички го чакаха – нашите партньори в чужбина и ЕЦБ го очакваха. Резултатът от невземането на това решение породиха големите заглавия от тази сутрин, че България се отказва от еврозоната. Отлагането в неопределено време в бъдещето означава всъщност отказ. В момента много хора в Западна Европа си отдъхнаха, че няма да им се наложи да преговарят с България по тези теми. Просто им решихме проблема, като сами се отказахме от състезанието“.

Според него не може да се очаква развитие по тази тема до края на годината.

„Очевидно на правителството не може да се има доверие за всяка обявена инициатива с крайни срокове; това нещо просто не се случва. Аз лично не очаквам нещо конкретно да се случва оттук нататък. Бих искал нещо да се случи, но нека сме реалисти“.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт