Бизнес среща

Вторник – петък, 20 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

България e топ дестинация за рафтинг

Веселин Пауновски, съосновател на рафтинг клуб Reflip, Бизнес среща, 26.09.2019

В България рафтингът започна да се развива след 2001 г. При рафтинга най-важни са хората, на които може да разчиташ. Хората са най-големият капацитет и за успешния старт на бизнес. Това каза Веселин Пауновски, съосновател на рафтинг клуб Reflip, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Пауновски разказа за дейността на рафитнг клуб Reflip.

"Първоначалната инвестиция в лодки и екипировка беше много голяма. Започнахме със заеми, които дълги години ги връщахме. Почти всеки сезон се подменя част от екипировката. Постоянно има обновление. Екипировката е много важна част от процеса и гледаме да е на високо ниво".

"В момента в екипа ни участват около 20 души", заяви Пауновски.

При лодките няма място за иновации, обясни той.

"Инструкторът трябва да има балансиран контрол – хората да изживеят адреналина, но той да е умерен в рамките на безопасността".

"За рафтинга силният сезон е пролетта, тъй като тогава са пълноводни реките. Тогава идват предимно българи. През останалите сезони клиентите са ни предимно чужденци", отбеляза гостът.

"Най-благоприятните реки за рафтинг в България са Струма и Арда. В Искър има много малки участъци, където може да се осъществяват спускания", допълни Пауновски.

"През последните 10 години България е сред най-известните дестинации за рафтинг на Балканите. Струма предлага идеални условия".

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Бизнес среща