Бизнес среща

Понеделник – петък, 21,00 часа

Автор и водещ: Таня Кръстева

Да произвеждаш енергия, докато се движиш

Христо Алексиев, Playground Energy, Бизнес среща, 28.02.2018

Много компании в света в момента работят върху разработването на изкуствен интелект, а ние разработваме естествения интелект. Работим върху изграждането на социални, интелектуални и физически умения на децата. За нас това е най-важният и най-ценният ресурс. Това каза съоснователят на Playground Energy Христо Алексиев в ефира на „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

Според него единственият работещ метод за изграждане на каквото и да било с децата е играта, защото това е и генетично, и природно заложено в тях.

„Ние създаваме нови и интересни преживявания за тях на детските площадки, където физически, в социален контакт със своите приятелчета и със семейството си да се развиват физически и да бъдат истински пълноценни граждани на обществото ни“.

Компанията е избрала именно детските площадки, защото „те са първата гейминг платформа преди Nintendo и преди Плейстейшън“.

„Правим оборудване за детски площадки, което произвежда електричество при движението на децата. Ние не сме енергийна компания. Не го ползваме за зареждане на телефони, а за създаване на нови и интересни преживявания – светлини, музика, връзка с фонтани, с осветлението на детската площадка“.

Съоснователят на Playground Energy обясни, че устройствата светят при люлеене от кинетичната енергия, която детето произвежда.

„По този начин допълнително ги стимулираме да играят повече, да бъдат по-активни, здрави и щастливи“.

 


 

Последни новини
Още от Бизнес среща