Награждават победителите в националния студентски конкурс „Млад одитор“ 2020

Призьорите ще бъдат обявени на 17 юни от 16 часа

11:17 | 16 юни 2020
Обновен: 11:17 | 16 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев
Награждават победителите в националния студентски конкурс „Млад одитор“ 2020

Предстои да разберем кои са тазгодишните победители в престижния национален студентски конкурс „Млад одитор“ 2020. На 17 юни, сряда, в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), при специални мерки, ще се проведе церемонията по награждаване на най-добрите студенти в сферата на одита.

Конкурсът се организира за девета поредна година от ВУЗФ и одиторските дружества  "Ейч Ел Би България" ООД и "Захаринова Нексиа" ООД, а победителите в него всяка година получават стипендии и възможност да започнат стажове в едни от най-утвърдените компании от бранша.

Тази година в надпреварата се включиха студенти от 7 висши училища в България, като до финалния етап на надпреварата достигнаха само 50 от тях. Те бяха определени от авторитетно жури. На церемонията на 17 юни ще стане ясно на кои измежду тях ще бъдат връчени общо 5 награди.

Най-добре представилият се студент ще получи стипендия в размер на 2000 лв., с която да финансира обучението си във висше училище в България, както и едномесечен стаж в една от одиторските компании “Ейч Ел Би България” или “Захаринова Нексиа”, които предоставят наградата.

ВУЗФ от своя страна ще осигури на четирима студенти стипендии в размер на 15% от таксата за целия едногодишен срок на обучение в магистърска степен по избрана програма от портфолиото на бизнес университета с преподаване на български език.

Тази година партньори на конкурса са Сметната палата на Република България, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори (КПНРО) и Институтът на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС), които учредиха награден фонд за финансиране на обучението на спечелилите второ, трето и четвърто място в състезанието.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в 44-то Народно събрание, Цветан Цветков, председател на Сметната палата, проф. д-р Огнян Симеонов - председател на КПНРО, Велин Филипов - зам.-председател на ИДЕС, които ще връчат и наградите на победителите.

Церемонията ще се излъчва на живо във фейсбук страницата на ВУЗФ, а водещ на събитието ще бъде доц. д-р Григорий Вазов, ректор на бизнес университета.