Голямата картина – За доверието в банките и журналистиката

Седмичен подкаст с Ивайло Лаков, главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria

13:50 | 30 март 2023
Обновен: 13:57 | 30 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Искате ли да разберете каква е голямата картина днес? Защо всяко едно политическо и икономическо решение има значение, независимо къде и кога е взето? Ефектът на пеперудата - или защо фалитът на регионална банка в САЩ оказва влияние върху личния живот на европейците?

“Голямата картина“ е новият подкаст на Bloomberg TV Bulgaria. Ще чуете дискусии по водещите геополитически и икономически събития. Журналистите Ивайло Лаков и Роселина Петкова правят преглед на водещите и истински важните събития от цял свят и проследяват тяхното отражение върху живота на всеки един от нас.

В първия епизод двамата коментират добавената стойност на журналистиката, ролята на AI в нея и дали тя може да бъде неутрална. Акцент в разговора са фалшивите новини и борбата с тях, особено сред младите хора. Икономическите теми в епизода засягат сливането на две швейцарски банки и защо то е важно не само за банковата система в Европа, но и в целия свят. Журналистите правят коментар на шведския жилищен пазар. Там имотите са поевтинели с 20% само за една година, но за последните 20 години той е отбелязал растеж от 250%.