Тънкости и нюанси на професията брокер

Даниела Грозева – Брокер недвижими имоти на годината – избрана от потребителите, „Имот: взет или нает“, 17.12.2023 г.

14:10 | 19 декември 2023
Обновен: 14:35 | 19 декември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Моите клиенти оценяват моята искреност и вярват, че за мен сделката не е на първо място, а тяхната удовлетвореност. Доверието е изключително важно в нашия бизнес, защото работим с хора. Това заяви Даниела Грозева – Брокер недвижими имоти на годината – избрана от потребителите, в подкаста „Имот: взет или нает“ с водеща Снежана Стойчева.

Хората истински ценят, когато си искрен и искаш да им помогнеш, казва Грозева по повод своята награда. Казва, че това е невероятно признание от страна на клиентите, а не просто награда. На въпрос каква е тайната за печелене на клиенти, някои от които се връщат при нея за втора или трета сделка, тя казва, че на първо място е искреността.

„Не е задължително на всяка цена да има сделка. Често съм ги и спирала и те оценяват това, просто защото понякога има момент, в който не трябва да се прави сделка.

...Когато седнем и разнищим ситуацията с тях се оказва, че понякога намираме съвсем друго решение и хората го ценят. Ценят, когато си искрен и когато истински искаш да им помогнеш“

На въпрос как се отразява по-малкият брой сделки през 2023 година спрямо предходната, гостът каза, че при двустайните и тристайните апартаменти се наблюдава забавяне в сделките, за сметка на по-луксозни имоти и такива, които са ориентирани повече към бизнеса.

Относно основните проблеми, които брокерите срещат в работата си и как ги преодоляват, Грозева каза, че повечето брокери поемат ангажименти, за които не са готови. Тя обясни, че продажбата на парцел в къща или апартамент и съвършено различна и специализацията на брокерите е особено важна, а много от тях не я притежават.

Друг проблем, според нея е, че купувачите не знаят какво могат да получат и как да го получат от една брокерска услуга така, че да сключат добра сделка - някой който да им защити интересите и да купят или продадат на добра цена за времето и житейската ситуация, в която се намират.

Целия коментар слушайте в аудио файла.

Подкастът "Имот: взет или нает" е част от проекта "Годишни награди на Imoti.net" и се излъчва със съдействието на Пощенска банка. 

Всички епизоди на подкаста "Имот: Взет или нает" може да чуете тук.