Goldman Sachs Group Inc. подобри прогнозите си за индекса S&P 500

Дейвид Дж.Костин и колегите му повишиха целта си за края на 2021 г.

16:51 | 5 август 2021
Обновен: 17:11 | 5 август 2021
Автор: Георги Карамфилов
Goldman Sachs Group Inc. подобри прогнозите си за индекса S&P 500

Goldman Sachs Group Inc. подобри прогнозите си за индекса S & P 500, тъй като стабилният ръст на печалбата и ниските лихвени проценти подхраниха оптимизма, че акциите могат да продължат да растат въпреки рекордно високите нива.

Дейвид Дж.Костин и колегите му повишиха целта си за края на 2021 г. до 4700, след като базовият индекс на САЩ надхвърли предишната си прогноза от 4300 преди около месец. Това предполага доходност от около 7% в сравнение с настоящите нива на останалата част на годината и в момента е най-висока перспектива, заедно с Oppenheimer & Co, в месечната анкета на играчи на Wall street на Bloomberg News, проведено през юли.

Актуализацията на Goldman е следвана от тази на Oppenheimer на 2 август, когато главният инвестиционен стратег Джон Столцфус повиши целта на S & P 500 за края на годината до 4700.

Сезонът на високите печалби доведе американските акции до рекордни висоти, надхвърляйки опасенията за щама делта, потискането на Китай и евентуалното свиване на паричните стимули. Goldman днес повиши прогнозите си за печалба на акция до $ 207 от $ 193 тази година, което означава огромен годишен ръст от 45%.

"Комбинацията от по-високи от очакваните приходи от индекса S&P 500 и по-ниски от очакваните лихвени проценти определят нашите повишени ценови цели", заявиха стратезите на Goldman. "В сравнение с консенсуса очакваме по-силен растеж на приходите и по-големи печалби преди приспадането на данъците, тъй като фирмите успешно се справят с разходите, а технологичните компании с висока доходност заемат все по-голям дял в индекса".

Корпорациите и домакинствата ще станат най-големите купувачи на акции в САЩ, благодарение на рязкото увеличение на изкупуването и увеличаването на паричните средства, каза Goldman. Инвеститорите трябва да балансират портфейлите си с разпределението на дългосрочните акции за растеж и краткосрочните тактически залози в секторите, изложени на вируси.

Стратезите на Goldman също увеличиха целта си за S&P 500 в края на 2022 г.от 4600 на 4900. Това сигнализира за по-ограничен растеж за референтniq показател с доходност от около 4,3% за годината. Растежът на печалбата се очаква да се забави и през следващата година, с годишен ръст на печалбата от 2%, съобщиха те.