Банкерите от Wall Street настояват служителите им да се ваксинират

Неваксинираните ще трябва да работят дистанционно

09:00 | 23 юни 2021
Обновен: 09:36 | 23 юни 2021
Автор: Севделина Илиева
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

На служителите и клиентите на гиганта от Уолстрийт Morgan Stanley ще бъде забранено да влизат в офисите на компанията в Ню Йорк, ако не са напълно ваксинирани срещу коронавируса, съобщава BBC.

Неваксинираните ще трябва да работят дистанционно. 

Миналата седмица главният изпълнителен директор на инвестиционната банка призова работниците да се върнат в офисите си.

В меморандум на компанията се казва: „От 12 юли всички служители, клиенти и посетители ще трябва да удостоверят, че са напълно ваксинирани, за да имат достъп до сградите на Morgan Stanley в Ню Йорк и Уестчестър“.

Би Би Си научи, че този ход ще позволи на компанията да премахне ограниченията в офисите за носене на маски и спазване на социална дистанция.

По-рано този месец изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман каза: "Ако можете да влезете в ресторант в Ню Йорк, можете да влезете и в офиса си".

Редица финансови институции на Уолстрийт заемат твърда позиция по отношение на дистанционната работа.

Джейми Димън, Директор на най-голямата американска банка JP Morgan, наскоро заяви, че иска персоналът да се върне в офисите от юли.

Междувременно банкерите на Goldman Sachs бяха инструктирани да докладват ваксинационният си статус преди да се върнат на бюрата си по-рано този месец.

През декември американската комисия за равни възможности в сферата на заетостта, даде „зелена светлина” на фирмите да забранят на неваксинирания персонал достъпа до работните им места, с изключение на тези, които не желаят ваксинация по религиозни или медицински причини.