Volvo ще предлага само електрически автомобили от 2030 г.

Електрическите превозни средства на Volvo ще бъдат достъпни за продажба само онлайн

21:33 | 2 март 2021
Обновен: 21:33 | 2 март 2021
Автор: Станислава Цветкова
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Volvo Cars си постави амбициозната цел да продава само електрически автомобили до 2030 г., ускорявайки плановете си, след като продажбите на тези превозни средства нараснаха, пише Bloomberg. Плановете на компанията включват постепенно премахване на всички автомобили с двигатели с вътрешно горене, включително хибриди.

Във вторник шведската марка, която е китайска собствено, пусна на пазара нова гама електрически автомобили и представи втория си модел, който е изцяло задвижван от батерии –  C40 Recharge. Отивайки една крачка по-далеч от решенията на конкурентите си, електрическите превозни средства на Volvo ще бъдат достъпни за продажба само онлайн, се казва в изявление на компанията.

„Преходът на компанията към производител на изцяло електрически автомобили е част от амбициозния климатичен план, който се стреми последователно да намалява въглеродния отпечатък в рамките на жизнения цикъл на автомобила чрез конкретни действия. Амбицията за 2030 г. представлява ускоряване на електрификационната стратегия на Volvo Cars, задвижвана от голямото търсене на електрифицираните ни автомобили през последните години и твърдото убеждение, че пазарът на автомобили с двигатели с вътрешно горене се свива", се казва още в изявлението на автомобилния производител.

Ходът на Volvo следва конкурентите му, включително Jaguar Land Rover, General Motors Co. и Volkswagen AG, които също обявиха плановете си да електрифицират своите модели.

Компанията ще акцентира и върху своята абонаментна услуга Care by Volvo, която ще бъде разширена и ще предлага още повече бонуси. Така при покупката на автомобил онлайн потребителите ще получат пакет за обслужване, който включва сервизиране, гаранция, пътна помощ, застраховка и опции за домашно зареждане.