Акциите на Amazon достигнаха цена от 3 хиляди долара за пръв път в историята

На Wall Street технологичният сектор насърчи повишаването на Nasdaq до рекорден връх

21:09 | 6 юли 2020
Обновен: 21:23 | 6 юли 2020
Автор: Николета Рилска
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Акциите на Amazon.com поскъпват в началото на седмицата, разширявайки по-ранните си ръстове, като преминаха цена от 3 хиляди долара за пръв път в историята, съобщава Bloomberg. 

Книжата на онлайн гиганта поскъпнаха с 4.8% вечерта в понеделник, достигайки цена от малко над 3030 долара. Цената на акциите на компанията се повишава с над 12% в рамките на четири последователни дни, като спрямо достигнатото дъно през март ръстът е от около 80%. Пазарната капитализация на Amazon достигна 1,5 трилиона долара. 

Amazon отчита нарастващо търсене на услугите ѝ за електронна търговия и облачни изчисления по време на пандемията, след като повече хора преминаха към дистанционна работа. Много анализатори на Wall Street смятат, че тази тенденция ще продължи и след пандемията, което допълнително насърчава поскъпването на акциите ѝ. 

Очаква се компанията да обяви резултатите си за второто тримесечие по-късно този месец. 

Акциите на

Межувременно на Wall Street поскъпването на акциите на компаниите от технологичния сектор насърчи ръста на индекса Nasdaq до рекорден връх. 

S&P 500 също се насочва към пета поредна сесия на зелена територия на фона на силното представяне на Amazon и продължаващото поскъпване на акциите на Tesla. 

 

Книжата на Uber също поскъпват, след като компанията се съгласи да купи Postmates в сделка за 2,65 милиарда долара.