Нова облачна функция на Amazon ще решава проблемите с трафика в интернет

Закъсненията, причинени от увеличения трафик, могат да костват на компаниите големи финансови загуби

12:00 | 11 август 2018
Снимка: Jim Young/Bloomberg
Снимка: Jim Young/Bloomberg

Amazon ще пусне нова функция за облачния си бизнес, която ще позволи на компаниите бързо да добавят капацитет на приложенията и уебсайтовете си, пише CNN.

Функцията автоматично ще стартира, коригира или спира достъпа на компаниите до допълнителното място, когато отбележи повишение или съответно понижение в трафика.

Търговците на дребно са основният таргет за тази функция, защото те не винаги имат голяма необходимост от място за съхранение, но понякога имат нужда от допълнителна мощ.

Функцията може да подпомогне компаниите дори и за спестяването на финансови средства, като им позволи да не купуват пространство, от което реално нямат нужда и обратното - да не попадат в ситуации, в които да се окаже, че не разполагат с достатъчно.

Концепцията също ще е от полза и за нови уебсайтове и приложения, които не успяват да предвидят кога трафикът би се повишил.

Функцията вече е достъпна в уеб сервиза на Amazon в някои райони на Вирджиния, Охайо, Орегон, Ирландия и Токио. Очаква се по-широкото ѝ разпространение от компанията на Джеф Безос през следващата година.