Mazda, Suzuki и Yamaha са предали непълна информация за разхода и вредните емисии на автомобилите си

Разкритията са резултат от извършено вътрешно разследване от страна на Министерството на транспорта в Япония

13:45 | 9 август 2018
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японските компании Mazda Motor, Suzuki и Yamaha Motor са извършили неправилно тестовете си за икономия на горивото и вредните емисии на своите превозни средства, след което са предали непълна информация на властите, съобщи транспортното министерство на Япония, цитирано от CNBC.

Докладът на министерството е последният епизод в нарастващия списък от подправена информация на редица японски концерни, който опетни имиджа на местната производствена индустрия, известна със своите високи нива на качество и ефективност на производството.

Разкритията са резултат от извършено вътрешно разследване от страна на Министерството на транспорта, след като по-рано беше разкрито фалшифициране на тестове на други две японски компании - Subaru и Nissan Motor.

Представители на Mazda и Suzuki потвърдиха, че са получили докладите на министерството, но отказват да направят коментар. 

„Факт е, че са налични неправилни действия във връзка с емисионните тестове“, заяви представител на Yamaha, като добави: „Дълбоко се извиняваме за това“.

Повече по темата вижте на Investor.bg.