Expedia е по петите на AirBnb заради новия си план за разширяване

Технологични новини с Емили Чанг

12:34 | 9 август 2018
Обновен: 12:35 | 9 август 2018
Жилищна резиденция в VI-ти район на Будапеща, Унгария. Фотограф: Akos Stiller/Bloomberg
Жилищна резиденция в VI-ти район на Будапеща, Унгария. Фотограф: Akos Stiller/Bloomberg

След като придоби компанията за отдаване на жилища под наем HomeAway, Expedia излиза с план, с който цели да увеличи броя на рекламираните жилища на сайта си. Така компанията за електронен туризъм, която към момента има 1.7 милиона онлайн обяви тръгва по петите на AirBnb, който съдържа 5 милиона жилища отдавани под наем. Главният изпълнителен директор на Марк Окерстром казва, че HomeAway е готова да се разшири след тригодишни подобрения на сайта, технологията и генерирането на трафик. 

Bloomberg научи още, че изпълнителните директори на Tesla и SoftBank са провели среща през 2017, на която са обмисляли как Tesla да стане частна. Преговорите между Илон Мъск и  Масайоши Сон обаче са се провалили заради несъгласие по въпроса за собствеността, предадоха запознатите със случая източници. 

Междувременно в Китай фондът на технологичните стартъпи рязко се сви с 53% за първата половина на 2018 до $558 милиона, според проучването на Zero2IPO. Изследваното обхваща 234 китайски рискови капиталови дружества, чийто цялостен фонд е намалял до 44% за първите шест месеца на годината. 

Повече подробности около тези новини ще научите в следващото видео.