Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Как се развива благотворителна дейност в условията на пандемия?

Юлия Димитрова, член на Управителния съвет на сдружение "Тук-там", Bloomberg TV Bulgaria Интервю, 26.11.2020

20:01 | 26 ноември 2020
Обновен: 20:04 | 26 ноември 2020
Автор: Николета Рилска

Платформата “Тук-там”, която подкрепа инициативата на Bloomberg TV Bulgaria "Вдъхновяващите 5", свързва българи от всички точки на света и им дава информация за образование. Повече за нея и нейната дейност разказа Юлия Димитрова, член на Управителния съвет на сдружение "Тук-там", в интервю за репортера Велина Велинова, излъчено в рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю.

Димитрова посочи, че предоставяните от платформата информация и услуги са безплатни за потребителите, а целта ѝ е да им даде възможности за развитие и място, чрез което да са свързани с България.

Гостът разказа, че спрямо последното събитие на сдружението най-търсена у нас работа е в сектора на маркетинга и рекламата, на информационните технологии, свързани с консултиране, на мениджърски позиции.

“В България се връщат или имат интерес да работят хора с висока степен на образование и богат опит”.

Димитрова коментира и стипендиите на организацията. Тя посочи, че фондът се е реализирал и тази година въпреки всички обстоятелства.

“За финансирането на фонда разчитаме на подкрепа от общността - много хора знаят какво е да получиш стипендия, за да може да продължиш образованието си, има и такива, които не са получили и затова оценяват колко важна е тази подкрепа”, обясни Димитрова.

Тя посочи, че организацията се издържа от абонаменти, дарения и предоставя възможност на компаниите да разкажат повече за себе си и дейността си.

“25% от всяка вноска отива директно за набирането на следващите стипендии”, каза Димитрова.

Вижте целия разговор във видео материала.

Повече за инициативата “Вдъхновяващите 5” може да научите тук.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.