Специална сметка за заплата носи бонуси на клиентите

Повече по темата слушайте в подкаста на Bloomberg TV Bulgaria „Финанси на фокус“

11:19 | 19 юни 2020
Обновен: 11:05 | 25 юни 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Специална сметка за работна заплата носи месечни бонуси на клиентите. От новия финансов продукт може да се възползват всички физически лица, които получават месечното си възнаграждение по банков път и които са активни при плащанията в дигитална среда. Това обясни Даниела Иванова, началник отдел „Пейрол бизнес и ключови партньорства“ в Пощенска банка, в петия епизод на подкаста „Финанси на фокус“ на Bloomberg TV Bulgaria. Темата е „Защо и как да изберем сметка за заплата“, а водещ е Христо Николов от сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria.

При услугата Супер сметк@ банката премахва месечната такса за обслужване на клиенти, които извършат поне 5 дигитални трансакции месечно - теглене от банкомат, плащане през ПОС терминал в търговски обекти или онлайн разплащане. И това не е всичко - клиентите, които ползват онлайн банкирането, за плащане на три битови сметки месечно, ще получат паричен бонус.

Специалният продукт на Пощенска банка е насочен основно към млади клиенти, които банкират дигитално.

Даниела Иванова обясни, че потребителите напоследък са все по-информирани за възможността да ползват и специалните данъчни облекчения за безкасови плащания. Те са предвидени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

„Когато 100% от месечното възнаграждение минава по банков път и поне 80% от тях са похарчени безкасово, тогава лицето получава отстъпка в размер на 1% от годишния данък общ доход, но не повече от 500 лв.“

Какви са разликите между Супер сметк@ и другите видове разплащателни сметки?

Възможно ли е клиентите със специална сметка да договорят по-ниски лихви по овърдрафт, потребителски и жилищни кредити?

Чуйте отговорите в петия епизод на подкаста „Финанси на фокус“ на Bloomberg TV Bulgaria.