Ангел Игнатов: Българският пазар има какво да предложи на българите по света

Ангел Игнатов, председател на Български кариерен форум, В развитие, 20.04.2020

13:31 | 20 април 2020
Обновен: 13:16 | 4 юни 2020

2020 г. ще бъде доста предизвикателна за Български кариерен форум. Създалата се обстановка очевидно ще трябва да ни откаже за момента от офлайн събития на място в европейските държави. Това каза Ангел Игнатов, председател на Български кариерен форум, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Това в никакъв случай няма да означава прекратяването на нашата дейност. Обсъждаме различни варианти как да продължим да свързваме българите по света с пазара на труда в България". 

Игнатов коментира, че ерата на технологиите предлага най-разнообразни възможности за алтернативни събития онлайн.

"В момента се опитваме да разберем кое би било най-полезно за хората в чужбина и да го адаптираме със спецификите на българския пазар на труда в сегашните тежки условия". 

По думите му българският пазар все още има какво да предложи на българите по света.

"Бизнес средата в България много бързо успя да се мобилизира и да превърне всичко онлайн. В момента всичко може да става много по-бързо в удобството на домашните условия". 

Според него българската бизнес среда показа адаптивност в настоящата ситуация.

"Българският работодател трябва да продължава да присъства активно на пазара на труда, да предлага интересни възможности и ясен път за кариерно развитие. Това е важно за хората, които идват от Западна Европа".

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук.