Insider - архив

Неделя от 20 часа
Водещ: Бисер Варчев

Евтините акции и двуцифрените печалби: Възможно ли е?

Бисер Варчев, водещ на предаването Insider, 20.10.2019

20:30 | 20 октомври 2019

Основна тема на това издание на предаването са „евтините“ акции. Това са акции с ниска пазарна цена, което ги прави достъпни за трейдъри и инвеститори с по-малки сметки. Това каза водещият на предаването Insider Бисер Варчев.

"Поради вече много ниската си цена те могат да бъдат атрактивни за покупки. Този тип акции могат да бъдат потенциални „ракети“ и да отразяват двуцифрени и трицифрени проценти печалба за кратък период от време".

Варчев говори детайлно за компаниите с малка пазарна капитализация.

"Дружествата с малка пазарна капитализация са доказан компас за по-широкия пазар. Те сигнализираха дъното на S&P 500 през 2011 г. и 2015 г.".

"Със сигурност компаниите с малка пазарна капитализация са добър инструмент за анализиране на широкия пазар. По-доброто представяне на компаниите с малка пазарна капитализация се смята за силен бичи сигнал, тъй като те са по-силно повлияни от икономическите отклонения и паричните потоци", коментира Варчев.

В това издание на предаването гост е Димитър Шуйцов, дилър „Международни финансови пазари“ в BenchMark Finance.

“Инвеститорите очакват, че Brexit е решен и че със сигурност Великобритания ще излезе от Европейския съюз (ЕС) със сделка. Вижда се силен оптимизъм на пазара. Интересно е до колко е оправдан този оптимизъм“.

"Преговорите показват, че може и да не се случи очакваната сделка. Ирландското правителство е твърдо против текущото разбирателство за Brexit", заяви Шуйцов.