Топ 5 най-забавни часовници от Базел

Изложението за часовници, бижута и скъпоценни камъни Baselworld 2016 в Швейцария

11:40 | 18 март 2016
Автор: Иван Николов
Посетител на Baselworld 2016 снима Heritage Black на Montres Tudor SA. Photographer: Michele Limina/Bloomberg
Посетител на Baselworld 2016 снима Heritage Black на Montres Tudor SA. Photographer: Michele Limina/Bloomberg

Baselworld е най-голямото в света изложение за часовници и бижута. Брандове като Patek-Philippe, Rolex, TAG Heuer - всички са тук, както обикновено. Кои са най-забавните часовници според Крис Ровзар, Bloomberg - репортаж от Базел на 18 март 2016.

 

1. MB&F HMX Black Badger

MB&F направиха този часовник миналата година, а тази година си партнират с дизайнера Джеймз Томсън, наричан Black Badger за супермощен, нов часовник, който е най-мощният Lume на пазара.

Този е в три цвята и от всеки цвят ще бъдат направени само 80.

 

2. Regatta Otusa на Bremont

Това е много красив часовник за ветроходци и има осветление, което помага ако плавате през нощта. В него са вградени части от яхтата-победител AC72 на Купата на Америка през 2013.

От този модел ще бъдат направени само по 235 часовника в бяло и толкова в черно.

 

3. Patek Phillippe World Time Chronograph

Това е съвсем нов часовник за компанията. Показва световно време с хронограф. Вдъхновен е от модел от музея Patek Phillippe от 1940. Той е и най-тънкият и най-малък хронограф със световно време в света.

 

4. Graff

Тази година Graff направи съвсем нов часовник-вечен календар. Първият за компанията. Часовникът е с инкрустирани сапфири. Името на марката е навсякъде по часовника, дори и отзад, което е необичайно.

 

5. TAG Heuer

Всяка година TAG Heuer вади по един винтидж часовник от музея си и прави по него съвременен модел. Тази година това е TAG Heuer Monza, наречен на името на пистата в Италия. Прилича на часовника, носен от Ники Лауда, когато спечели в Монца през 1975.

 

Вижте някои от моделите в Базел в галерията.

Гледайте видеото.