MacBook Pro изкупва греховете на Apple

Марк Гърмън, Bloomberg

10:30 | 27 октомври 2021
Преводач: Мария Попова

Apple върна „Pro“ в MacBook Pro. След пет години на унищожителни критики от професионални потребители, Apple преработи компютъра и възстанови няколко ключови характеристики, за които настояваха професионалистите.

В много отношения, новият MacBook Pro е противоположност на предишната версия. При дизайна от 2016 Apple се бяха съсредоточили над това да е тънък и лек, намали броя на портовете и добави високо технологични характеристики като тъч бара. Този път, Apple насочват вниманието си към работата и практичността.

Тъч барът вече го няма и е заместен от далеч по използваните функционални клавиши. „Тънък и лек“ е забравена мантра и е предпочетено малко по-широко и тежко тяло, което позволява много по добра работа. Объркващата идея с отстраняването на портовете е зарязана и виждаме завръщането на магнитното зарядно MagSafe, HDMI порт и слот за SD карта. Разбира се, запазени са USB-C и Thunderbolt портовете.

В много отношения, новият MacBook Pro изкупва греховете на Apple и в съчетание с новия М1 Pro и М1 Max, силициевите процесори на Apple, компанията определено улучва десетката за повечето професионални потребители.