Скот Леви от NBA Aзия за Олимпийските игри, спортния бизнес, част 1

Скот Леви, вице-президент и управляващ директор на NBA Азия

17:27 | 30 юли 2021
Обновен: 17:49 | 30 юли 2021
Преводач: Петя Кушева

Беше невероятно да гледаме началото на олимпиадата.

Страхотно е да има спортисти, които се състезават отново и се представят на най-високо ниво.

МОК е въвел някои от най-строгите пандемични мерки, които евентуално могат да се предприемат.

Преди година и половина, когато установихме балона си в Орландо и започнахме сезона отново, трябваше да се съсредоточим върху това нашите спортисти, персонал и цялата администрация да бъдат в безопасност. И да има обстановка, в която те могат спокойно да се представят на най -високото ниво, което е необходимо в Олимпийските игри.

МОК направи същото. Те тестват всеки ден, за да са сигурни, че спортистите имат всичко необходимо, за да са в състояние да се съсредоточат върху своя спорт и да се състезават в безопасна среда.

Това, което се опитваме да направим е да се съсредоточим върху привличането към спорта баскетбол в страните където можем.

Ако можем да правим програми за участие чрез програмата на NBA за младежи по места, ще направим това.

Но сега преобразувахме голяма част от програмата във виртуално преживяване и хората се присъединяват към нас чрез нашите онлайн програми и редовни академии, така че можем да продължим да позволяваме на хората да се наслаждават на играта баскетбол за да обучаваме на нашите треньори, учителите в училищата, така че хората да могат да продължат да спортуват и да им се забавляват, докато те са ограничени в ежедневните си дейности.

Вижте втора част на видеото.