Неиздавани NFT на Джери Гарсия на търг, част 1

Джош Кац, основател на YellowHeart

16:30 | 28 юли 2021
Преводач: Кирил Петков


Тези дигитални творби бяха открити в компютъра на Джери Гарсия. Това са файлове, които пасват идеално на формАта и бяха открити наскоро. Наследниците му знаеха за тях, но ги открихме, когато събирахме колекцията.

Те са създадени дигитално на самия компютъра на Джери и са съхранени дигитално. Никога не са били показвани.

Правилният начин да се гледат е дигитално, в дигитална рамка. Това е целта на NFT и блокчейна.


Погледнах всички творби на Джери. Има стотици. Джери бе сериозен художник. Той е известен като лидер на The Grateful Dead с Боб Уир и Фил Леш. Много хора си нямат представа, че Джери виждаше изкуство във всичко, с което се заемаше и безспирно създаваше.

Говорих със семейството и чух редица истории как Джери драска по време на вечеря. Винаги е виждал изкуство около себе си и го е пресъздавал. Любопитното в тези творби е, че са създадени между 1992 и 1995 г., близо до края на живота му. Те са неговият артистичен апект.

Той винаги бе уверен в музиката си. Можеше да се качи на сцената и да свири за стадиони и арени, да ходи на турове. Не мисля че по-късно в живота си имаше същото самочувствие за художническата си дейност, която бе лично занимание.

По-нататък в живота си той се почувства по-уверен в творбите си. Ако отидете на yellowheart.com ще видите колекцията му. Невъобразима е. Цял живот съм бил дедхед и виждам музиката в изкуството му.

Дори в някои от заглавията като "Капитан Олсън", "Дуибиш", "Сома", "Дървета".

Изкуството ми напомня за музиката.