Colonial поднови доставки

Лора Райт, Bloomberg

14:25 | 13 май 2021
Преводач: Мария Попова

Най-големият бензинов тръбопровод в САЩ отново работи. Colonial Pipeline възобнови доставките вчера, около 5 часа сутринта източно време. Не е ясно колко време ще е нужно, за да се нормализират доставките. За да се справи с недостига, американското правителство временно облекчи режима за допускане на чуждестранни танкери до пристанищата на страната.

Въпреки дипломатическите усилия, сблъсъците между Израел и Газа стават все по-ожесточени. Вчера, президентът Байдън разговаря с колегата си Бенямин Нетаняху и защити правото на Израел да отговори на ракетните нападения и заяви, че според него насилието трябва да бъде прекратено. До момента загиналите в Газа са 60 души и поне шестима са убитите в Израел.

Американските регулатори одобриха прилагането на ваксината на Pfizer-BioNTech при деца от 12 до 15 годишна възраст. Това дава началото на нов, важен етап във ваксинационната кампания в страната.

Европейският съюз поиска държавите-членки да забранят всички неналожителни пътувания до и от Индия. Това спешно прекъсване цели да ограничи разпространението на новите COVID варианти.