САЩ ще изнесе дози на AstraZeneca в чужбина

Лора Райт, Bloomberg

11:14 | 27 април 2021
Преводач: Антон Груев

САЩ

САЩ ще предоставят всички налични количества от ваксината на Астра зенека на други държави. Става дума за около 60 милиона дози. Страната подготвя и сепциален пакет за Индия, която се бори с най-големия скок в броя заразени с ковид.

Това изявление отразява все по-големия натиск върху САЩ да направят повече, за да подпомогнат ваксинационните кампании на други държави.

Германия

Германия смята да разреши ваксинациите на всички възрастни до началото на юни. Тя иска да разреши на хора, които са изцяло имунизирани или са прекарали болестта да пазаруват без да имат нужда от отрицателен тест за вируса. Ваксинационната кампания на станата се ускорява – властите имаха нужда от 3 месеца да ваксинират 10% от населението, а следващите 10% отнеха едва 3 седмици.

Преброяване

Последното преброяване разтърси Камарата на представителите. Тексас увеличи местата си с 2, а Североизточните щати и Средният Запад ще изгубят 7 места.

Това ще подкрепи традиционните републикански щати преди междинните избори през 2022 г. За да разберете колко близки са резултатите ще ви кажа, че щатът Ню Йорк не успя да запази 1 от местата си заради едва 89 души. Калифорния губи място за първи път, откакто се присъединяав към съюза през 1850 година.