IDC: Apple прави последователни стъпки в развитието на продуктите си

Браян Ма, вицепрезидент за Азиатскотихоокеански регион в IDC

22:48 | 21 април 2021
Преводач: Антон Груев

Apple представя нови функции, по-бързи процесори, по-добри дисплей за всички разговори по Zoom, които водим в последно време.

Мисля, че ще бъде интересно да следим как линиите на iMac и iPad се доближават все повече една до друга и какво ще прави Apple в бъдеще. Новият iPad Pro е все по-мощен, все по-бърз, камерата също е по-добра.

В много отношения може да се каже, че той надминава способностите на някои от моделите iMac. Наистина е интересно колко неща може да прави новия таблет. Ако изберете най-високия клас iPad Pro и добавите всички аксесоари, той може да ви струва почти 3000 долара. Така че в най-високия си клас говорим и за много скъпа система.

Какво да очакваме наесен?

Тук има два елемента. Първият е, че не знам дали таблетите и компютрите, които бяха пуснати вчера ще се отразят особено на телефона и компанията продължава да развива и него и взаимодействията между продуктите си.

А на втората част на въпроса – недостигът на компоненти не е идеалната среда за индустрията и засяга всички производители.

Но добрата новина е, че Apple е относително защитена от такива проблеми. Не само заради своята верига на доставки, която е на световно ниво и която може да контролира всички доставчици с големи предварителни срокове за доставка. Но по-важното е, че Apple има голяма тежест при доставчиците.