VW влага пари в станции за бързо зареждане в Италия и Испания

Херберт Дийс, директор на Volkswagen

12:51 | 19 март 2021
Обновен: 12:56 | 19 март 2021
Автор: Антон Груев

Инвестираме много в бързо зареждане, което вероятно е най-голямата пречка за клиентите, заради опасенията свързани с пробега.

Някои региони са много добре покрити и инфраструктурата расте. Но има други страни като Италия и Испания, където тя изостава.

Точно натам са насочени инвестициите ни, както и към бързото зареждане. Също така предлагаме и зарядни устройства за дома.

Очакваме ситуацията да се подобри постепенно и бих казал, че едновременно увеличаваме способностите си за бързо зареждане, брой електромобили и количество батерии.

До сега всичко се развива добре. Електромобилите вече спечелиха състезанието и всички наши конкуренти ни следват, така че се чувстваме уверени.

При бързото зареждане си партнираме с British Petroleum, както и с Iberdrola в Испания. Това са две финансово стабилни компании, които също инвестират.

При батериите влагаме част от парите сами, но отново си партнираме с други компании, част от които са и стартъпи. Но важното е да пренапишем правилата и технологиите и в момента определяме стандартите.

За финансирането използваме собствените си средства, имаме стабилни потоци от бизнеса с конвенционални двигатели. През миналата и тази година той се представя добре и полагаме огромни усилия да го запазим стабилен и печеливш. Не бих нарекъл двигателите с вътрешно горене остарял бизнес и искаме да го запазим.