Бумът на фалшивите бургери

Иван Левингстън, Bloomberg News

18:30 | 18 февруари 2021
Обновен: 19:44 | 18 февруари 2021
Автор: Ваня Дюлгерова

Търсенето на фалшивите бургери и други алтернативни протеини бележат истински бум в последните години, след като потребителите променят поведението си по здравни и еко причини. Това привлече инвестиционни капитали и хранителни гиганти като McDonald’s на растящия пазар.

Израелската стартъп компания Redefine Meat иска да яхне тази вълна. Фирмата е основана през 2018 г и ползва 3D принтиране за издигането на растителните си съставки  на следващо ниво. И така дава на ресторантите същото пълноценно усещане като едно истинско първокласно говеждо като вкус и текстура. А компанията току-що обяви най-мащабната си серия от набрани средства за стартъп в тази сфера. Те ще позволят изграждането на пилотен завод и пускането на продукти на пазара.

Това е разрязана пържола, току-що излязла от грила. Реже се лесно от коричка до коричка.

Компанията се управлява от главния директор Ешхар Бен-Шитрит, който твърди, че ключът към фирмения му успех ще е във вкуса и че финансовата инжекция ще е огромна стъпка, която да им позволи да се превърнат в  най-голямата  компания за алтернативно месо до 2030 г.

Вече имат готова дистрибуционна мрежа в Израел, Германия, Швейцария и Сингапур. И продават на най-различни ресторанти, включително в специализирани стек-ресторанти.

Ешхар Бен-Шитрит, главен директор на Redefine Meat: Предлагаме вкусно и ароматно месо, както и толкова достъпно, колкото е месото. Както и за различни готварски стилове и кулинарни традиции. И най-важното за нас, в различни разфасовки. Идеята е да стигнем до всички точки, в които се предлага месо, като започнем от ресторантите и евентуално после да стигнем и до магазините.