American Express разширява потребителската база през 2021

Стивън Секуери, гл. изпълнителен директор на American Express

11:30 | 30 януари 2021
Автор: Мария Попова

Ние гледаме на 2021 като година на преход – година на преход за света, за Съединените щати, за компанията ни.

Ако разгледаме случващото се по света обхванат от Ковид, мисля, че всички са се съсредоточили върху разпространението на ваксините, доставките на ваксините и тяхната ефикасност, за да могат хората да се върнат към нормалния си живот, независимо дали ще пътуват, дали просто ще излязат на вечеря или ще отворят свой малък бизнес.

Ако обърнем поглед към Съединените щати, ние имаме и друг преход – преходът към администрацията на Байдън.

Надеждите ни тук са, че има шанс да се отървем от политическата омраза, че може да стигнем до ситуация, в която двете партии работят заедно за доброто на страната и нейния напредък, за скрепяване на връзките със съюзниците ни и търговските ни партньори по света.

Ние в American Express сме на първо място фокусирани върху нашите колеги. Миналият април 64 хиляди наши колеги преминаха на работа от домовете си. Вчера обявих, че всеки, който иска може да продължи да работи от дома си да Деня на труда, тоест до 6 септември 2021.

За нас е от огромна важност да гарантираме безопасността на колегите си, защото когато колегите са в безопасност и са добре, те ще се погрижат за клиентите ни, когато клиентите ни са добре, те ще се погрижат за акционерите ни.

Истинският ни фокус за 2021 е преходът.

Гледаме на пандемията като две годишна пауза в нашия растеж.

Имахме страхотен растеж преди пандемията, 10 поредни тримесечия с ръст на приходите, голям едноцифрен процент ръст на приходите, голям двуцифрен ръст в печалбата от акция.

Затова, когато обмисляме 2021 ние се насочваме към увеличаване на ползвателите на нашите карти, към повече стойност за нашите клиенти и за малкия бизнес, навлизане на нови локации и изграждане на по-голям капацитет.  Защото наистина искаме през 2022 да се върнем там, където бяхме и към плановете, които имахме за 2020 преди светът да се обърка през март.