IPO- то на Airbnb изненада с оценката й за над 100 млрд долара

Джеф Джордан, управляващ партньор в Andreessen Horowitz

20:05 | 12 декември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Оценката е над очакванията. Това е наистина специална компания. Тя е лидер на световния пазар в тази категория. Очаквахме известен ръст, но това ниво ни изненада.

През годината имаше обрат в бизнеса. Започнахме я свръх оптимистично. Планирахме IPO. Бизнесът беше в разгара си. Започна пандемията. Бизнесът удари рязко спирачки. Спадът бе с над 80% само за няколко седмици. И след това изплува за осем- девет месеца по-късно с такава възможност!

Това беше едно страхотно пътуване! Кой би помислил, че може да се направи публичен един глобален туристически бизнес по време на пандемия?!

Има много оптимизъм у инвеститорите, но предстои дълъг път. Всяка компания трябва да се представя добре, когато е публична. А когато са публични имат уникална водеща позиция в индустрията. Това е един от най-големите пазари на планетата. И планетата е техният пазар.

Те имаха възможност пред себе си. Сега трябва да се докажат. Казах на Брайън по-рано днес: току-що минахте от малките при големите. Трябва да им покажете какво можете.