Как търговците в САЩ се готвят за празничното пазаруване

Коментари на мениджъри на Neiman Marcus и Bed Bath and Beyond

19:58 | 9 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Дейвид Губърт, президент и главен директор „Клиенти” на Neiman Marcus: Честно казано, не знаем дали ще имаме същите пикове като минали години. Никой няма да раздава билети за театър или подобни неща, изискващи живо присъствие някъде. Ще се върнем към много конкретни, материални неща и смятам, че хората ще са склонни да бъдат много целенасочени при избора си на подаръци. Така че смятаме, че красотата, личната грижа и определено дома ще играят важна роля при този добре преценен избор на подаръци.

Ако влезете в някой от магазините ни, ще Ви приветстват на входа и ще Ви попитат дали бихте искали да огледате вътре сами или бихте искали да си назначите личен час с асистирано обслужване, при което някой ще Ви помогне в отделно помещение и служителите ни ще Ви донесат там различни продукти.

Лана Тодорович, прес-секретар и главен търговски директор на Neiman Marcus: Това, което със сигурност знаем, е, че този празничен сезон ще е различен. Определено има промяна в поведението на клиентите, има промяна в мисленето им. Още в началото на изолацията забелязахме една отчетлива много силна преориентация към ежедневното, домашното облекло, към халати, към дома.

От една страна искаме да сме готови за това и вземе мерки за  да имаме нужните екипи на място и осигурени противоепидемични мерки в магазините. Но също така се готвим да обслужваме клиентите си по един по-различен начин.

Бързата реакция е ключова, гъвкавостта е ключова, ние всъщност не знаем какво ще се случи, но искаме да имаме варианти.

Марк Тритън, главен изпълнителен директор на веригата за домашни потреби Bed Bath and Beyond: Ще бъде празничен сезон, много различен от всеки друг. Така че трябва да преосмислим и да реагираме на новите промени у клиентите. Видяхме, че търсенията в Google „как да съм домакин за пръв път в Деня на благодарността” са нараснали с 20%. Видяхме клиенти в платформата Pinterest да търсят „идеи за коледни подаръци” и тези търсения започнаха още през април и обемът им е утроен спрямо минали години.

Ние няма да отворим физическите си магазини в четвъртъка на Деня на благодарността. Ще се възползваме, подобно на много други търговци на дребно, да останем затворени в този ден и да позволим на служителите си, на хората си, да прекарат целия този толкова важен празничен ден заедно със семействата си. Ще отворим на другия ден, в петък, но ще можете да пазарувате само онлайн през целия Ден на благодарността. Ще започнем с процесите и офертите си малко по-рано и ще  удължим този празничен търговски сезон.

Според мен седмицата, а не конкретният ден, става по-важна. Мисля, че дигитализацията става все по-важна и мисля, че това ще останат трайни тенденции.