Nintendo добави още $3 млрд

Питър Елстром, Bloomberg

12:36 | 25 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Книжата на Nintendo се представят доста добре от началото на годината, което е леко изненадващо. Вчера ръстът в цената на акциите увеличи пазарната капитализация на компанията с 3 млрд. долара.

Книжата добавиха 30% от началото на годината, след като инвеститорите повярваха на обещанията на ръководството.

А ръстът спрямо предходния им връх е 70%. Така че оживлението е голямо, като то беше подкрепено и от отчета на компанията по-рано този месец. Тогава резултатите надминаха всички очаквания.

Оказа се, че Switch, конзолата на Nintendo е била много популярна по време на пандемията, а играта Animal Crossing е станала хит. И инвеститорите виждат възможност да надградят върху скорошните финансови успехи на компанията.

Приложението Robinhood също изигра своята роля.

Jова е интересно явление. Robinhood стана много популярно сред индивидуалните инвеститори, те повишиха цените на няколко компании по света, включително Tesla и за кратко Kodak след като подписа договор с американското правителство.

В случая на Nintendo, това е признак, че инвеститорите в Robinhood започват да търгуват по целия свят и обръщат специално внимание на книжата в Япония.

Nintendo е една от от най-популярните компании сред японските потребители на Robinhood.

Sony е номер 1 според последните данни за този пазар, следвана от Nintendo. Softbank също е популярен избор. Този интерес определено увеличи цената на акциите и в момента има сериозно вълнение сред индивидуалните инвеститори към Nintendo и конкретно конзолата Switch и играта Animal Crossing.