Coca-Cola след пандемията, част 1

Джеймс Куинси, директор на Coca-Cola

11:55 | 24 юли 2020
Обновен: 12:00 | 24 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Толкова много неща предстоят, които не са сигурни. Повтаряме правилото за „известните неизвестни”. Било вирусът или икономиката след това и отварянето. Правителствените помощи – за безработица или съкращения.

Много е трудно да се каже каква е точно формата на възстановяването. И колко бързо или бавно ще бъде. Всъщност не всички страни ще го постигнат едновременно.

Ние сме се насочили към ускоряване на прилагането на стратегиите ни. Оставаме фокусирани върху тях, за да можем да реагираме с ускорението или забавянето на нещата по страни.

Така че да излезем по-силна компания след като всичко това приключи.

Първо ще ускорим разделянето на портфейла ни. Ръстът ни е воден в последните няколко години от топ сегмента ни. Експериментите и иновациите разбира се работят. Виждаме възможности да отделим дейностите, които не дават добри резултати, за да насочим ресурси към най-добрите брандове и най-добрите категории продукти, за да засилим портфейла си.

Ускоряваме серия от неща, с които разполагаме. Инвестираме там, където знаем, че има ръст.

Било в е-търговия с доставки или клик енд кълект или където може дигитално да се поръча от ресторанта, който продава през гише или където можете да вземете поръчката, минавайки с колата.

Има канали и различни аспекти в тях, които растат и реагират.

Има категории, които реагират като продуктите с нулева захар, които продължават да растат и досега.

Някои от първокласните газирани води – също растат много добре.

Така че подобряваме там, където нещата вървят, които се развиват по-добре от нормалното. Така че да можем да инвестираме в каналите и дейностите, които се развиват и ще се развиват дълго време след като тази криза отмине.