Как Ford се справя със смущенията във веригите за доставка

Джим Фарли, главен оперативен директор на Ford

15:55 | 3 юли 2020
Обновен: 15:57 | 3 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В Северна Америка капацитетът ни малко под 100%, мисля, че е 96. Все още изпитваме някои проблеми с доставчици на части в Мексико. В щатите Чихуахуа и Пуеблас в Мексико фабриките все още работят на 30-40% от капацитета си, а използваме някои от тези части дори за автомобилите, които произвеждаме в САЩ. Но се справяме с проблемите – доставяме части със самолети и дори хеликоптери, правим всичко възможно, за да работят заводите. Екипите ни се справят невероятно.

Още по темата

Имаме фабрика в центъра на Чикаго. Екипът ни там работи всеки ден и правилата ни за безопасност са толкова строги, че според някои служители най-безопасната част от живота им е когато идват в завода на Ford.

Следим данните за заразените за всички наши центрове и заводи ежедневно. И винаги поставяме безопасността на екипите си на първо място. Ако трябва да спрем дейността си, ще го направим без да се колебаем. Но до момента, правилата ни работят чудесно и много ни помага, че започнахме да произвеждаме и лични предпазни средства. Не сме имали проблеми с техния недостиг. Върнахме на работа десетки хиляди души и за да бъдат всички в безопасност ни трябват много предпазни средства.