Кобе от Citroen: Колата е като защитен пашкул

Венсен Кобе, директор на Citroen

14:32 | 1 юли 2020
Обновен: 14:38 | 1 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

На европейския пазар в последната седмица се случиха много неща. Постепенно много страни излязоха от ограничителните мерки. Те бяха дълги и това бе труден период, но и период, в който редица клиенти си правиха планове. И спестиха някакви пари.

Доста изненадващо за нас бе скоростта, с която се върнаха поръчките. Измерваме поръчките и доставките. Доставки бяха направени за покупки преди кризата разбира се, но поръчките в някои страни, една от които Франция, се ускориха много бързо.

Освен това много страни приеха програми за рестарт на икономиката. Много от тях се насочиха към чистата мобилност и това разбира се има отражение на пазара.

Днес пазарът е много динамичен. Колко време ще се задържи, честно, никой не знае. Но смятаме, че в последните месеци периодът бе много хаотичен и сега виждаме много силно търсене.

Не казвам, че има пряка и очевидна връзка на този етап между обществен и индивидуален транспорт. Би било много амбициозно да го кажа сега, особено след като са минали само няколко седмици.

Но е ясно, че всички оценихме свободата на мобилността и възможността да излезем и да се срещаме с хора по време на ограничителните мерки.

Това се опитвам да подчертая.

Уникалната характеристика на личния автомобил, свободата на движение бе изведена напред в списъка на ценностите ни.

Откъс от интервюто за Гай Джонсън от Bloomberg.