Дик Равич няма представа кога започва Фаза 2 за Ню Йорк, част 2

Дик Равич, бивш вицегубернатор на Ню Йорк

18:00 | 10 юни 2020
Обновен: 18:36 | 10 юни 2020
Автор: Петя Кушева

Дик Равич, бивш вицегубернатор на Ню Йорк, смята че едва ли някой знае колко бързо ще премине Ню Йорк от фаза 1 към фаза 2 на отварянето: "Човек прави предположения за човешката природа, предполага за това как медиите ще отразяват какво става. Мисля че протестите не са изолиран инцидент. Виждам периодично насилие, което съпътства някои от протестите. Няма квартал в Ню Йорк, който да не е пострадал от счупени прозорци, кражби. А това е много по-сериозно от всичко друго, освен самия вирус.

Разбира се, най-големият въпрос е трудовата заетост. Колко хора ще си кажат след като свърши това: „Хей, не ни трябва шикозен офис в централен Манхантън. Можем да работим от вкъщи. Имаме си компютър, можем да ползваме Интернет, ползваме Zoom с колегите и защо да плащаме стотици долари за наем за шикозен офис, като можем да работим също толкова лесно от вкъщи? И не трябва да пътуваме с претъпканото метро или автобус.“

И затова е много трудно да се прогнозира. Моята гледна точка е че привлекателността да бъдем заедно с други хора, да отидем на кино, на театър, на спортно събитие, на ресторанти. Малко преди да се случи това опустошение бях  един ресторант, който бе необичайно претъпкан и попитах собственика това нещо ново ли е и той каза, да. Каза че все повече хора избират ресторантите за свой социален център и ресторантьорския бизнес процъфтява. Ако погледнете страницата с ресторантите в нашия град, ще започнете да се тревожите кога ще се завърнат. Но смятам, че самата човешка природа е такава, че хората обичат колегиалността, приятелството, взаимоотношенията с хората. Така че не съм достатъчно умен, за да Ви кажа как да направим този скок."

Вижте първа част на видеото.