Джон Уинкълрийд за расовата и полова толерантност

Джон Уинкълрийд, TPG Capital

17:00 | 10 юни 2020
Обновен: 17:18 | 10 юни 2020
Автор: Петя Кушева

"Има нарастващо ниво на нетолерантност в тази страна. Нараства нивото на толерантността към лошото поведение в страната, като това се отнася за слабо представените групи или за черната общност. И това се наблюдава по-широко, а не само при черната общност. Мисля че е критично важен въпрос в момента и не искам  да отклонявам вниманието, но го виждаме да се отнася и до правата и свободите на ЛГБТ общността например. Виждаме го на много места и трябва да направим нещо за това. Време е да направим нещо. Хората на улиците – насърчавам ги, аплодирам протестите. Мисля че е част от това как правим нещата в тази страна.

Имаме инициатива за внасяне на разнообразие на половете в бордовете на всички компании от портфейла ни, върху които имаме контрол или значително влияние. И през последните 24 месеца добавихме 75 жени към бордовете на нашите компании. Също така изпращаме съобщение до компаниите от портфолиото си. В него описваме какво мислим за случилото се. Разпратихме го до компаниите си, а сега го изпращаме и до партньорите си.

Миналата година взехме миноритарен дял в една фирма, която е притежавана и управлявана от чернокожи. Това е инвеститорска организация наречена "Harlem Capital". Те ни потърсиха. Създадохме добри взаимоотношения. Взехме миноритарен дял от фирмата. Помагаме им да наберат капитал сега. Имаха много успешно набиране на капитал. Фокусът на "Harlem Capital" е да инвестира в компании на чернокожи и на жени. Така че се опитваме да използваме парите си, уменията си, експертизата си за създаване на капитал, където е жизнено необходимо и това е още един пример как се опитваме да навигираме в ситуацията."