Фантастичната индустриална революция в Лос Анджелис, част 6

Ашли Ванс, Bloomberg

16:00 | 2 декември 2023
Преводач: Bloomberg TV Bulgaria

Но това не е всичко от робота, който прави чудеса..

"Ашли, направихме малко парче за теб. Приеми го като сувенир от Ел Ей", казва Ед Мер, главен изпълнителен директор, Machina Labs.

Чувствам се като кралят на роботите.

Възхищавайки се на моята метална награда, не можех да не се запитам какво има в Лос Анджелис, което прави тази иновация възможна?

Всеки път, когато дойда в Лос Анджелис виждам този нов поглед върху производството, който в голяма степен се дължи на космическото инженерство. Но ако има индустриална революция, където всички тези неща работят, можем да направим следващата стъпка към една нова ера и някак си Лос Анджелис е точно в центъра на всичко това. Това някакво съвпадение ли е или просто е трябвало да се случи?

"Не, съгласен съм с теб. И, честно казано, отчасти е по вина на SpaceX", казва Ед Мер, главен изпълнителен директор, Machina Labs.

Трудно е да се говори за индустрията в Лос Анджелис без се спомене името на Илън. Както почти всички тук, Ед също е работил за SpaceX, гигантът в космическото инженерство, разположен в покрайнините на Лос Анджелис.

"Мисля, че най-важното нещо, което Илън направи за хората в SpaceX е превъзмогването на страха в тестването с хардуер. Защо не правим хардуер по същия начин, по който правим софтуер", казва Ед Мер, главен изпълнителен директор, Machina Labs.

"Защо просто не го тестваме и на всеки два, три месеца не опитаме нещо друго. Много от хората, които участваха в това, получиха малко увереност. Беше просто като добре, мога да създам съоръжение с 22 робота и просто да го разгадая".