Volkswagen: Цените на суровините се понижават

Пабло Ди Си, изпълнителен директор на Volkswagen за Северна Америка

11:29 | 7 юни 2023
Преводач: Петя Кушева

Изпълнителният директор на Volkswagen за Северна Америка Пабло Ди Си е на Хънтингтън Бийч, Калифорния. Започнах с въпроса за пазара на труда в САЩ след последните данни за работните места.

Имаме данните за трудовата заетост. Току-що наехме 50 души в завода в Тенеси. В момента имаме над 6000 служители в щата Тенеси. Нетният ръст е в унисон с цифрите, които току-що ви дадох. Ако увеличим броя на продажбите си на 84 и започнем с производството на превозни средства през миналата година като го увеличим до 7000 произведени автомобила в щата Тенеси през последния месец, това ще е само началото ни на американския пазар.

Пабло, разбира се, трябва да произвеждате, за да отговорите на търсенето, но през последните няколко години имаше други неща, които задържаха производството. По-конкретно проблеми с веригата за доставки и чиповете. Как се справяте в момента по отношение на веригата за доставки?

Значително по-добре, Мат. Производството ни е нараснало с 26% на годишна база, което е огромно постижение от нашия екип. Не само това, но ние сме производителят на автомобили, който отговаря на изискванията на Закона за намаляване на инфлацията за 7500 долара данъчен кредит. Това означава, че нашият екип е успял да приведе в съответствие работните места, иновациите, батериите, всичко това в рамките на САЩ. И това е огромно постижение за екипа ни.  

Имате ли все още ценова мощ? Цените се повишиха значително в цялата индустрия през последните няколко години. Все още ли има толкова голямо търсене, че да можете да слагате цени, каквито искате?

Търсенето продължава да е силно. Както споменах, пазарът в индустрията нарасна с 9%. Цените на суровините, особено в електрическата сфера, се понижават. Видяхте какво се случи с цените на суровините, особено при лития, 30% под върха от миналата година.  Това ще се отрази на търсенето и предлагането ще се нормализира през следващите няколко години.