Шерер: Доставките на двигатели ни дърпат назад

Кристиян Шерер, търговски директор на Airbus

16:00 | 6 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Повечето авиокомпании, с които говоря сега ми казват, че им трудно да получат самолетите, които са им нужни. Че трудно получават двигателите, които им трябват. Кристиян е човекът, с който говорят за този проблем. Вие какво им отговаряте?

Повечето ни клиенти вече разбират като им обясним спокойно препятствията пред веригите на доставка за индустрията. Когато следите от пандемията още личат. Така че водим много интелигентен, много разбираеми дискусии и ще доставим самолетите си на всички.

Какво е състоянието с доставките в момента? Имахте проблеми с веригата си на доставки. Добрите ви приятели в САЩ ни казват, че вероятно това ще продължи още 5г. Реалистичен срок ли е?

Всички се надяваме да е по-добре от това. Със сигурност все още имаме турбуленции. Никога не знаеш откъде ще се появи проблем.

Изглежда има, като го казвам много предпазливо, тенденция към стабилизиране.

Все още обаче изникват проблеми в някои области на веригите на доставка – например при двигателите. И тези проблеми ни дърпат назад.

Авиокомпаниите са много уверени във възстановяването. Те забелязват голямо търсене. Устойчиво ли е то? Сигурно внимателно го следите. Какво търсене очаквате? Дали е същото, както и при авиокомпаниите?

В момента на пазара не става нищо неочаквано. Ние сме уверени от посоката на възстановяването, което е според очакванията ни. Затова не виждам причина това търсене да не е устойчиво. Това е внимателния отговор.

Не можем да предвидим неизвестните.

Винаги може да има външни фактори, както е ставало и преди. Засега обаче не виждам причина за съмнение, че това ще бъде устойчиво възстановяване.