Стартъп прави мода за популяризирането на голфа, част 2

Олажуон Ажанаку, Ърл Купър, съоснователи на Eastside Golf

22:30 | 2 юни 2023
Преводач: Силвия Грозева

Едно от предизвикателствата за нас беше това, че нямаме такъв опит, трябва да го направим сами. Да го научим.

Не знам дали можете да си представите колко е трудно да си предприемач. Особено ако започвате в един сегмент, който никога преди не е бил развиван.

Това не е просто бизнес, който трябва да развиваме. Ние сме ентусиазирани, той ни вълнува и много искаме да правим това.

Трябва да поддържаме и процесите. Да работим дългосрочно.

Наемаме. Търсим квалифицирани хора за бизнеса и очакваме да удвоим броя на служителите си до края на годината. Ще променим света и ще развием компанията.

Един от любимите ми моменти беше като проектирах първите си маратонки. Jordan Retro 4. Цветовете са много добри. И логото им отива. Тъмносиньо, златно и сиво. Преобладава бялото, което е като фон.

Изключително преживяване.

Плюс това имаме договори с първите си голфъри. Уайът Уърдингтън и после успяхме да се включим към Morehouse College, нашата Алма матер. Върнахме се назад и направихме общ проект с Beats.

Това са моменти, за които само сме си мечтали.

Като гледаме напред, най-силно ме вълнува Eastside Golf да улови възможностите, които да успеем да предложим на хората. Искаме да работим като млада, свежа компания. Да направим реални промени.

Вълнуват ни и новите партньорства, по които ще работим.

Сега тръгваме във видеоигри. PGA 2K23. И в NBA 2K23.

Тези неща страшно ще дръпнат нашия бранд напред.

Ще стигнем толкова млада демография.

Целта ни не е да обличаме професионалните голфъри. Просто искаме да ви покажем играта, за да я използвате като инструмент. Без значение какво искате да правите в живота, голфът може да ви е от полза.

От личен опит знам, че винаги съм се чувствал добре на игрището за голф. Не ми хареса веднага. Но като видях възможността в него, много се запалих.

Малките деца като гледат това трябва да вярват, че голфът може да ви даде всичко, което ще намерите и в другите спортове – било баскетбол, футбол или бейзбол. Може да не знаете, че съществува, но определено го има.