Си иска Китай, Русия да работят заедно в организациите, в които членуват

Сю Кийнън, Bloomberg

10:30 | 25 май 2023
Обновен: 13:08 | 25 май 2023
Преводач: Мария Попова

Президентът Си Дзинпин поиска Китай и Русия да работят заедно, за да подобрят връзките си в групите за многостранно сътрудничество, в които членуват. Това става на фона на растящ натиск от Запада. Според китайските държавни медии Си е казал на руския премиер Михаил Мишустин, че Пекин и Москва биха могли да си сътрудничат по-добре в ООН и Г-20. Китай и Русия са обект на санкции от страна на Запада.

Губернаторът на Флорида Рон Десантис официално се включи в президентската надпревара като най-силният опонент на бившия президент Доналд Тръмп за номинацията на републиканците. Десантис даде начало на кампанията си със стрийм на живо в Twitter заедно с Илон Мъск. Излъчването беше белязано с технически гафове и проблеми със звука, но даде сигнал за решението на Десантис да проведе нетрадиционна кампания подходяща за епохата на социалните медии.

Бившият премиер Имран Хан предложи разговори с пакистанското правителство и военните след като партията му беше заплашена със забрана. Министърът на отбраната Хаваджа Асиф заяви, че партията на Хан стои зад бунтовете на 9 май, когато той беше за кратко арестуван от Агенцията за борба с корупцията. Хан заяви, че е готов да води разговори с всеки участник във властта.