Nvidia изгражда AI инфраструктура

Майкъл Кийгън, главен технологичен директор, Nvidia

15:00 | 28 март 2023
Преводач: Силвия Грозева

Nvidia изгражда тази инфраструктура на изкуствения интелект. Компанията ще иска ли да направи, сега или в бъдеще, на своя платформа за пряка връзка с потребителя? Като ваша собствена версия на ChatGPT или DALL-E? Обмисляте ли нещо подобно?

Ние си имаме наши версии на тези модели – например моделът NeMo, BioNeMo и други. Имаме модели, които сме изпитвали и на тяхната основа сме си изградили инфраструктурата. Те се предоставят за сваляне от потребителите. Те могат да  ги използват на много широка кръг платформи, които се предлагат по силата на сътрудничеството на Nvidia и други.

Сега всеки може да има достъп до тази гигантска компютърна мощ и инфраструктура.

Има ползи от изкуствения интелект. Има и опасности и рискове. Видяхме го от много прости платформи като социалните медии. Генеративният изкуствен интелект е в съвсем друга плоскост. Да говорим за личните ви притеснения за опасностите и рисковете и какво прави Nvidia, за да ги преодолее?

Всяка нова технология прави нова технологична революция. Това е възможност да се направят добри неща и лоши неща. Трябва да сме наясно с това и да сме готови да ги намалим.

Nvidia работи в много тясно сътрудничество с регулаторите. Ние правим доколкото можем така, че технологията и продуктите ни да не попаднат в лоши ръце.

Можем да ги проследим чак до крайния потребител, но се стараем да продаваме технология и продукти на когото трябва. Да не бъдат използвани по начин, вреден за обществото.

Значи сте уверен, че по отношение на рамката и вниманието към етиката на изкуствения интелект Nvidia  прави достатъчно?

Мисля, че правим повече от достатъчно. Ние сме крайни. Определено не правим нищо в сивата зона. Всичко е черно или бяло за нас. Не изпадаме в сивата зона. Освен това развиваме технологии, които позволяват да се осуетяват кибератаки срещу дейта центровете.

Хората днес са още по-зависими от инфраструктурата на центровете за данни.

Ние изграждаме технология, която ще позволи предотвратяването и осуетяването на кибер атаките за милисекунди, а не за месеци, както е днес.